Αίτηση ΣυμμετοχήςΚωδικός: mooc4
Ημ/νια Έναρξης: 24/09/2020
Τίτλος: Μαθητές - Έφηβοι & Αποτελεσματική Διαχείριση του Σχολικού Άγχους | Mooc
Τύπος: MOOC
Δίδακτρα: Δωρεάν

Οι εγγραφές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ανοιχτές όλο το χρόνο!!
Ολοκληρώνοντας την εγγραφή σας, δημιουργείτε λογαριασμό στην πλατφόρμα μας και εντός μίας εβδομάδας σας δίνεται πρόσβαση στο mooc.

Γενική Περιγραφή

Το συγκεκριμένο σεμινάριο εντάσσεται στην κατηγορία των MOOC ‘s (Μαζικά Ελεύθερα Διαδικτυακά Μαθήματα) που προσφέρει η EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας προς κάθε ενδιαφερόμενο και έχει ως στόχο να δώσει μια εισαγωγική προσέγγιση αναφορικά με το θεματικό πεδίο της Αυτοεκτίμησης.

Το άγχος στη ζωή του σύγχρονου μαθητή έχει αισθητή παρουσία, καθώς οι απαιτήσεις από το περιβάλλον του συνεχώς αυξάνονται. Ο σύγχρονος μαθητής καλείται να διαχειριστεί, εκτός από τις ορμονικές αλλαγές, που βιώνει λόγω εφηβείας, ένα υπερπλήρες ωράριο απασχόλησης, ένα πλαίσιο υψηλού ανταγωνισμού στο σχολικό περιβάλλον και στο φροντιστήριο, που κορυφώνεται στην συνθήκη των Πανελληνίων εξετάσεων. Επιπλέον, το άγχος γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, όταν το οικογενειακό περιβάλλον αγχώνεται εξίσου για την επαγγελματική επιλογή του εφήβου και δημιουργείται ένας κύκλος μετάδοσης που δυσκολεύει την καθημερινότητα του εφήβου. Με αφορμή τη συγκεκριμένη θεματολογία, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τους βασικούς μηχανισμούς τους άγχους και τα δυσλειτουργικά γνωστικά σχήματα, που επιδεινώνουν το άγχος του σύγχρονου μαθητή. Επιπροσθέτως, θα μάθουν πότε το άγχος είναι εποικοδομητικό και πότε δυσλειτουργικό και πως μπορούν να το διαχειριστούν με πρακτικούς τρόπους.

1) Το αναπτυξιακό στάδιο της εφηβείας – ορμονικές αλλαγές
2) Οι βασικοί μηχανισμοί του άγχους
3) Τα δυσλειτουργικά γνωστικά σχήματα του σύγχρονου μαθητή
4) Το εποικοδομητικό και το δυσλειτουργικό άγχος
5) Πως διαχειριζόμαστε το άγχος (ώστε να έχουμε καλύτερη απόδοση)
6. Βιωματικές ασκήσεις με αναπνοές και ανάλυση στόχων

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της μαζικής (massive) συμμετοχής και ανοικτής (open) πρόσβασης στη γνώση μέσω του διαδικτύου, το συγκεκριμένο μάθημα μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος.

Προκειμένου να δηλώσετε την συμμετοχή σας θα πρέπει να κάνετε απλά την εγγραφή σας δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση. Το μάθημα είναι ανοικτό και προσβάσιμο προς κάθε ενδιαφερόμενο.

 Είστε Νέος Χρήστης στο learn.employ.edu.gr